Aarhus Universitets segl

COTree

COTree i DD-lab

COTree er en fysisk installation, der reagerer på realtidsmålinger af CO2 i det omgivende rum. Seneste version af COTree er udformet som en slyngpante.

Arbejdet med COTree har foregået i DD-lab hvor vi har syet blade, loddet grene og testet teknikken

Bladene på COTree skifter farve og folder sig sammen alt efter CO2 niveaet i det omgivende rum.  Dette er gjort muligt ved hjælp af smart materials. Vi har brugt thermochromic ink til at få bladene til at skifte farve. Se mere om vores arbejde med thermocromic ink HER http://cotree.dk/thermochromic-ink/

For at få bladene til at folde sig sammen har vi benyttet os af flexinol også kaldet muscle wire. Ved hjælp af varme er det muligt at give flexinol et memory. Det vil sige hvis wiren kommer ud af sin form, skal det blot varmes op og det finder tilbage til den form som vi har givet det, altså dets memory. Hvert blade består altså af en wire der kan folde bladet ind og en wire der kan folde bladet ud. Vi tilfører varme til bladet med strøm som bliver sendt igennem wiren. Varmen får samtidig også bladet til at skifte farve da de jo netop er farvet med thermochromic ink.

De færdige blade blev loddet sammen i serieforbindelser af fire. De små grene med fire blade på blev efterfølgende loddet på to store grene som udgør en parallelforbindelse.

For mere information og flere billeder se cotree.dk