Aarhus Universitets segl

dianaogjulieBA14

All that Glitch!

GLITCH. POST-DIGITAL. KAMERA. LODNING. 

Vi arbejder med vores bachelorprojekt med det post-digitale paradigme, hvor vores fokus er på analoge vs. digitale kameraer. I den forbindelse har vi arbejdet på at skabe et udtryk, der sammenkobler det digitale med det analoge. Vi har haft åbnet adskillige kameraer – både analoge og digitale, hvilket har været lidt af en udfordring i sig selv.

 

Inspireret af kunstnere som Nick Briz og Mark Banzhoff besluttede vi os for at arbejde glitch. Mark Banzhoff har hacket et digitalkamera, hvor han manipulerer med ccd-sensoren i kameraet, og vi fandt en tutorial, hvor det var lykkedes en at lodde to potentiometre fast til ccd-sensoren: http://www.instructables.com/id/GlitchEng-cam/?ALLSTEPS

Derfor besluttede vi os for at kaste os ud i at lodde et potentiometer fast. Ccd-sensoren sidder dog forskellige steder hos de forskellige kameraer og ser også forskellige ud, så det var ikke helt nemt at finde den, og hos de nyere kameraer er sensoren også betydelig mindre og derved også sværere at lodde noget fast til.

Vi fik loddet et potentiometer fast, men kameraet kunne derefter ikke tage billeder. Dette skyldes, at vi i lodningen havde fået loddet flere af dem sammen, så vi tog lodningen af igen. Dette resulterede i, at kameraet fik den ønskede glitcheffekt.

Derefter gik vi bare igang med at konstruere kassen, som kameraet skulle være i. Meningen er, at vi simplificerer digitalkameraets funktioner til kun at være en tænd og sluk knap og en tag-billede knap. Man skal ikke kunne slette billeder og redigere i dem, og det skaber en begrænsning i og med, at man kun har 24 billeder på hukommelsen, og billederne vises kun umiddelbart efter, man har taget dem.

 

 

GLITCH BILLEDER MED GLITCH KAMERA!